«

»

marras 20 2014

Suomi näytti mallia sähkärifutiksen kv-turnauksessa

Suomen sähköpyörätuolijalkapallojoukkue teki maaliennätyksen uusien pelimaiden Ottobock-turnauksessa Itävallassa 30.10.–1.11.2014. Suomen maalintekokyky oli kirkkaasti turnauksen paras: pallo päätyi vastustajien maaliin kaikkiaan 27 kertaa, kun Suomen maaliin se pääsi vain kolme kertaa.

Sinivalkoinen joukkue pelasi yhteensä seitsemän ottelua, joista viisi päättyi Suomen voittoon ja yksi tasapeliin. Mitalin värin ratkaissut finaaliottelu päättyi kuitenkin niukkaan 2–1-tappioon. Kotiin tuomisiksi saatiin siis lopulta hopeasija. Maalitykki Kalle Hänninen palkittiin lisäksi Most Valuable Player -pokaalilla.

– Turnaus osoitti, mitä treenaamalla saa aikaiseksi. Kehitys vuoden takaiseen ensimmäiseen turnaukseemme Pariisissa on ollut huima, kertoo joukkueen valmentaja Erik Lundell. – Nyt Suomi näytti taktiikassa ja pelitaidossa muille mallia. Kilpakumppanit kertoivat turnauksen jälkeen, miten paljon oppivat meiltä turnauksen aikana. Vielä vuosi sitten me katsoimme oppia muilta.

Ottobock-turnaukseen osallistui yhteensä neljä joukkuetta. Suomen lisäksi mukana olivat Itävallan A- ja Futures-joukkue sekä Saksa. Itävallassa sähkärijalkapalloa on pelattu vuodesta 2013, ja aktiivipelaajia siellä on kaikkiaan parikymmentä. Saksassa lajia on käynnistelty vuoden 2014 alusta.

Uudet harrastajat tervetulleita

Suomessa sähkärifutista alettiin pelata 2012, kun muutamat aktiiviset perheet perehtyivät lajiin ja sen mahdollisuuksiin. Suomen sähköpyörätuolijalkapallo ry perustettiin 2013. Erik Lundell vetää tällä hetkellä vuoroviikoin harjoituksia Helsingissä ja Turussa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Marita Tiri muistuttaa, että uudet harrastajat ovat erittäin tervetulleita lajin pariin. – Aktiivipelaajia on tällä hetkellä vain vajaat kymmenen. Olisi hienoa saada tänne Suomeen muutama joukkue niin, että saataisiin aikaan sähkärifutisliiga, Tiri toivoo. Mikäli uuden lajin kokeilu kiinnostaa, yhdistykseltä saa lainata kahta pelituolia sekä palloja ja puskureita.

Sähköpyörätuolijalkapallolla on vahva asema mm. Iso-Britanniassa, Ranskassa ja USA:ssa. Suomi on lajin kansainvälisen kattojärjestön FIPFA:n (Fédération Internationale de Powerchair Football Association) jäsenmaa.

Yhteystiedot
sptjalkapallo@sptjalkapallo.com
puheenjohtaja Marita Tiri, puhelin 044 718 0845

Lisää tietoa joukkueesta ja mm. videoita peleistä Suomen sähköpyörätuolijalkapallo ry:n facebook-sivuilta: www.facebook.com/suomensahkopyoratuolijalkapallo

Pelin säännöt ja teknisiä ohjeita: www.sptjalkapallo.com

Ottobock-turnauksen sivut: http://www.erollifussball.at/ergebnisse-beim-ottobock-turnier-2014/